SBS THERMBAAN

TWEE FUNCTIES IN ÉÉN

Bij renovatie kan men gebruik maken van de SBS gemodificeerde Thermbaan. Behalve als toplaag functioneren de banen als permanente dampdruk verdelende laag, twee functies in één product dus.
SBS Thermbanen hebben een zeer goede lage temperatuurflexibiliteit en een hoge vermoeidheidsweerstand. Door deze eigenschappen zijn SBS dakbanen uitermate geschikt voor een 1-laags systeem.

Altena heeft in haar assortiment gekozen voor meerdere merken SBS dakbanen. Dit betreffen de Eshaflex en de Varyflex SBS thermbanen en de Icopal Dakbanen, die allen worden gemaakt door twee toonaangevende producenten uit Nederland.

DOORDACHTE DAMPDRUKVERDELING

De vormvaste Therm-strepen zorgen voor een gerichte dampdrukverdeling. Hierdoor is blaasvorming tussen oude en nieuwe dakbedekkingslagen uitgesloten. Het hechtingspercentage van thermbanen is circa 50%. De thermisch klevende strepen zijn op basis van zelfklevende bitumen en hebben daardoor een lager verwekingspunt dan de rest van de dakbaan zodat alleen de Therm-strepen geactiveerd worden.

Vragen? Neem contact met ons op.
Wij hebben brochures en monsters voor u klaar liggen.

ONZE BITUMINEUZE DAKBEDAKKING

EshaGum APP dakbedekking van Icopal_2
APP
Altena Dakspecialiteiten
SBS
Altena Dakspecialiteiten
SBS Thermbaan
Universal-dakbedekking
Universal (POCB)