7 december 2018

Uitslag ballonvlucht eerste 100 klanten Altena Dakspecialiteiten in Apeldoorn.


Uitslag ballonvlucht eerste 100 klanten Altena Dakspecialiteiten in Apeldoorn.

Met de opening van ons nieuwe filiaal Altena Dakspecialiteiten in Apeldoorn, hebben we een verloting gedaan onder de eerste 100 klanten van filiaal Altena Dakspecialiteiten in Apeldoorn.

Altena Dakspecialiteiten in Apeldoorn,

Uw groothandel op gebied van dakmaterialen oa EPDM, Hertalan, Firestone, Bitumen, Icopal, Universal, isolatie EPS, PIR, Isolatiefolie, Dampdoorlatende spinvliesfolie, Facade folie UV bestendig, Aluminium Ontluchting, Roval Daktrim en nog veel meer.

prijsuitreiking Altena ballonvaart

Van links naar rechts Arnold Klitsie, Ferdy Joosten, Dirk Weijma.

Met deze verloting kan het bedrijf wiens lot getrokken is met 2 personen een ballonvlucht maken.

De winnaar is geworden;

FJK Klussenbedrijf

FJK klussenbedrijf is gevestigd in Wilp-Achterhoek en is onder andere werkzaam in de regio’s Apeldoorn, Deventer en Zutphen.

Namens Altena Dakspecialiteiten feliciteren wij FJK Klussenbedrijf met name Ferdy Joosten met deze prijs en zien we uit naar de ballonvaart.

 

29 oktober 2018

Nieuw bij Altena: Erwin Kamphuijs


Erwin Kamphuijs is werkzaam als vertegenwoordiger bij Altena DakspecialiteitenDeze week mogen we alweer een nieuwe collega verwelkomen: Erwin Kamphuijs heeft zich bij het Altena team gevoegd. Erwin gaat aan de slag als vertegenwoordiger van Altena Dakspecialiteiten in Apeldoorn en omgeving.

Erwin woont in Nijkerk, is getrouwd en heeft 3 zonen. Hiervoor was Erwin werkzaam als werkvoorbereider/calculator bij een dakdekkersbedrijf en vertegenwoordiger bij een andere groothandel. In deze nieuwe uitdaging kijkt hij het meest uit naar het kunnen bijdragen aan de opbouw van de nieuwe vestiging van Altena in Apeldoorn. We zijn erg blij met de komst van Erwin en wensen hem veel werkplezier!

17 september 2018

Nieuw bij Altena: Herwin Bos


Herwin is sinds 1 september aan de slag bij Altena Dakspecialiteiten in Kampen in de functie van medewerker binnendienst. Herwin woont in Nunspeet en was hiervoor werkzaam bij de Nestlé te Nunspeet als operator A en heeft daarvoor als o.a. calculator bij een dakdekkersbedrijf in Elburg gewerkt. Waar hij het meest naar uitkijkt in zijn nieuwe baan bij Altena is het klantencontact en het verder uitbouwen van deze mooie organisatie. We wensen Herwin veel werkplezier en zijn blij met zijn komst bij Altena!

13 september 2018

Altena Dakspecialiteiten opent nieuwe vestiging in Apeldoorn


Per 1 oktober opent Altena Dakspecialiteiten een nieuwe vestiging in Apeldoorn, op slechts 3 minuten rijden vanaf afslag Apeldoorn-Zuid, aan de Minden 15.

Altena levert sinds midden vorige eeuw materialen voor het hellende dak en in 1997 zijn daar de materialen van bijna alle gerenommeerde producenten voor het vlakke dak aan toegevoegd. Als onderdeel van de Altena Groep is ook Altena Dakspecialiteiten zeer actief op het gebied van gezond en duurzaam bouwen. Ons groendaken-programma is een perfect voorbeeld van dit actieve beleid.

Kom langs in onze nieuwe vestiging en ervaar onze kennis, ons grote assortiment en onze scherpe prijzen. Als onafhankelijk platdakspecialist mag u een goed en eerlijk advies van ons verwachten.

Onze nieuwe vestiging in Apeldoorn is vanaf 1 oktober geopend op maandag t/m vrijdag van 07.00 – 16.30 uur.

9 juni 2018

Altena op stap met met deelnemers van De Zonnebloem


“Het was echt een geslaagd dagje gisteren. Je krijgt van veel deelnemers ook gelijk hun levensverhaal te horen”, aldus Raymond. Altena-Groep (Altena Steenhandel, Altena Inframaterialen en Altena Dak) ging gisterenmiddag met ongeveer 20 a 25 deelnemers van De Zonnebloem op pad naar het Aviodrome. Mooi om zo betekenisvol te zijn voor mensen met een lichamelijke beperking en elkaar als collega’s eens in een andere rol te zien.

Lees meer

15 maart 2018

Icopal Universal fiscaal voordeel


Fiscaal voordeel met Icopal Universal

De Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO) heeft ook voor 2018 de kosten van aanschaf en aanleg van de éénlaagse duurzame dakbedekking Icopal Universal met de fiscale regelingen Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige Afschrijving van Milieu Investeringen (VAMIL). Beide regelingen zijn interessant voor uw klant wanneer hij ondernemer is en gelden voor de toepassing van Icopal Universal op zowel nieuwbouw als renovatieprojecten.

Zowel het materiaal zelf als het aanbrengen van de dakbedekking is aftrekbaar. De eigenaar van een gebouw waarop Universal wordt aangebracht kan binnen 3 maanden na het geven van de opdracht een aanvraag indienen via het e-loket van RVO. Fiscaal vriendelijk investeren in milieuvriendelijke tecnieken kan met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL). In de Milieulijst 2018 (https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/milieulijst-en-energielijst/huidig-jaar/2018)  valt Icopal Universal onder de voorwaarden van éénlaags bitumineuze dakbedekking, code A 6312 (2018)

  • Met de MIA profiteert uw klant van een investeringsaftrek die hij kan verrekenen met de bruto winst en bedraagt in 2018 tot 27% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop de gebruikelijke investeringsaftrek.
  • Met de Vamil kan uw klant tot 75% van de investeringskosten in één keer afschrijven. Dat kan op een door hem zelf te bepalen tijdstip en levert een liquiditeit- en rentevoordeel op.

Meer informatie op: https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/mia-en-vamil

Download hier de PDF brochure

 

17 juli 2017

RENOLIT ALKORPLAN scoort op Deltion College!


Sport op hoog niveau

Op het nieuwe complex van het Deltion College in Zwolle is een uniek dak gerealiseerd.

Bij de ontwikkeling is gekozen om een sportveld te realiseren op het dak om zo ruimte en functie samen te brengen.

Dakdekkersbedrijf Linels uit Enschede heeft voor de waterkerende laag onder het sportveld is gekozen voor Alkorplan L PVC. Deze dakbaan heeft een verhoogde weerstand tegen micro-organismen en dus uitermate geschikt voor deze toepassing. Een mooi voorbeeld hoe een standaard dak omgezet kan worden naar een functioneel dak.

Klik hier voor de folder

2 juni 2017

Leadax: de 2e generatie loodvervanger nu ook bij Altena


Altena is dealer geworden van de meest duurzame versie van een alternatief voor lood: Leadax.

Leadax is de eerste loodvervanger ter wereld met dezelfde eigenschappen als traditioneel lood. Leadax heeft geen schadelijke effecten op gezondheid en milieu. Een tweede generatie loodvervanger die niet alleen lichter is in gebruik, maar ook nog eens goedkoper in aanschaf. Van spouwmuur tot aan schoorsteen, de toepassing en verwerking van Leadax is identiek aan die van Lood. Zonder compromis!

Alle voordelen van Leadax op een rij:

  • Niet loodzwaar − Leadax is lichter dan lood en daardoor gemakkelijker te hanteren.
  • Niet toxisch − Leadax is geen toxisch zwaar metaal.
  • Lange levensduur − De uitgebreide UV verouderingstesten die het product voortdurend ondergaat, onderbouwt de waterdichtheid gedurende minimaal 20 jaar.
  • Langere rollengtes − Leadax is in fors langere stroken te verkrijgen (max. 12 meter). Zo kunt u in dezelfde tijd meer afdichten met minder overlappen en gaat u efficiënter om met materiaal en tijd.
  • Duurzaam − Leadax is de eerste loodvervanger ter wereld met dezelfde eigenschappen als traditioneel lood. Leadax heeft in tegenstelling tot lood geen schadelijke effecten op gezondheid en milieu.
  • Gecertificeerd − Leadax is de eerste en enige loodvervanger ter wereld welke door KIWA is gecertificeerd en zet hiermee de standaard.
  • Diverse kleuren − Leadax is standaard in de kleur loodgrijs. Op aanvraag is het product leverbaar in zwart, dakpan-rood en afwijkende kleuren, zoals bijvoorbeeld koperkleurig.
  • Circulaire grondstof − De basisgrondstof is ongebruikt PVB restmateriaal, residu van de productie en recycling van gelaagd glas (bijvoorbeeld autoruiten).

Wilt u meer weten over Leadax of het zelf in de handen hebben, vraag het ons.

23 mei 2017

Altena start met uniek product: Wolfin


Altena is dealer geworden van een unieke dakbedekking: Wolfin. Wolfin is gemaakt van met polyester weekgemaakte polyvinylchloride (PVC-P-BV) en bevat geen weekmakers die normaal in PVC gebruikt worden. Door deze samenstelling is Wolfin damp-open en heeft het een hoge bestendigheid tegen chemicaliën, waaronder oliën en vetten, kerosine, zwavelige zuren en melkzuur. Wolfin is dus dé dakbedekking voor daken van en nabij de chemische industrie. Daarnaast is Wolfin bestand tegen micro-organismen en roodalgen.

Het damp-open karakter van Wolfin is uniek in vergelijking met andere dakbanen ( een µ van slechts 13.000). Door deze damp-openheid en de zwarte kleur is Wolfin in staat om doorweekte daken te drogen; ideaal voor renovatie dus!

Voor het aanbrengen van Wolfin dakbanen is geen open vuur nodig; hete lucht volstaat. Hiermee kunt u met Wolfin werken volgens de NEN6050.

Als alle punten op een rij gezet worden dan kan gesteld worden dat Wolfin uniek is: een damp-open weekmakervrije PVC dakbedekking die bestand is tegen chemicaliën, micro-organismen en roodalg. Wolfin wordt door Icopal geproduceerd.

Onlangs is een van de eerste projecten in Nederland door Icopal geleverd: het dichtmaken van een omgebouwde betonnen vliegtuigshelter op het vliegveld Twente; een aansprekend project.

Meer weten over dit unieke product? Neem contact met ons op via 085 – 049 5030 of info@altena-groep.nl.

11 mei 2017

ALTENA IS VERHUISD!


Afgelopen februari is Altena na 22 jaar ‘t Harde met alle bedrijven − Infra-materialen, Steenhandel en Dakspecialiteiten − ingetrokken in de nieuwbouw aan de N50 in Kampen.

Daarvoor had Altena al 400 jaar zijn huisvesting gehad naast de steenovens in de uiterwaarden van de IJssel bij Hattem. De verhuizing uit Hattem was ingegeven door twee overstromingen, de verhuizing naar Kampen is ingegeven door zichtbaarheid en ruimte

Kampen05

In Kampen beschikken we over een grote moderne showroom waar we stenen, gevelelementen, pannen, binnenwanden en innovaties tonen, alsmede over een zeer ruim magazijn voor onze (vlak-)dakproducten.

Uiteraard is het werken in een nieuw pand een verademing voor ons personeel. Hoewel het gebouw nog niet helemaal af is, voelt het nieuwe onderkomen nu al aan als een warme jas van waaruit we nog meer activiteiten kunnen ontplooien.

Kampen04

Meer zichtbaarheid hebben we gekregen doordat we pal aan de N50 gesitueerd zijn − ter hoogte van afrit 32A (de A van Altena) − op het zeer energieke industrieterrein Kampen-Noord.

Kampen03

Innovatieve Blikvanger

Dat het kantoor nog niet helemaal af is, is te zien aan de stalen kolommen die nog vrij op en naast het kantoor staan. Hier komt nog een innovatieve blikvanger waarbij robots een afbeelding in metselwerk gaan maken.

Nieuwsgierig naar die innovatie? Dan moet u nog even wachten. De Kunstacademie Artez in Zwolle is momenteel aan het nadenken over de afbeelding.

Kampen02

Kampen01