9 juni 2018

Altena op stap met met deelnemers van De Zonnebloem


“Het was echt een geslaagd dagje gisteren. Je krijgt van veel deelnemers ook gelijk hun levensverhaal te horen”, aldus Raymond. Altena-Groep (Altena Steenhandel, Altena Inframaterialen en Altena Dak) ging gisterenmiddag met ongeveer 20 a 25 deelnemers van De Zonnebloem op pad naar het Aviodrome. Mooi om zo betekenisvol te zijn voor mensen met een lichamelijke beperking en elkaar als collega’s eens in een andere rol te zien.

Lees meer

4 juni 2018

Vrijdag 8 juni vanaf 10:30 uur gesloten


Vrijdag 8 juni gaan we met leden van De Zonnebloem op stap. Daarom zijn we die dag vanaf 10:30 uur gesloten. Heeft u een levering nodig op maandag 12 juni? Geef deze dan uiterlijk donderdag 7 juni aan ons door. Bedankt!

23 april 2018

Er staan weer een aantal feestdagen voor de deur


Geachte relatie,

Er staan weer een aantal feestdagen voor de deur en op deze wijze willen wij u informeren welke dagen Altena Dak- en Gevelmaterialen gesloten zal zijn. Wij zullen deze dagen ook geen materialen uitleveren met uitzondering van vrijdag 11 mei. Onze filialen zullen op de volgende dagen gesloten zijn:

 • 27 April: Koningsdag
 • 10 en 11 Mei: Hemelvaart
 • 21 Mei: 2e Pinksterdag

Mocht u toch materialen geleverd willen hebben op vrijdag 11 mei, dan is dat in overleg eventueel mogelijk. U dient dit dan uiterlijk door te geven op woensdag 9 mei voor 10:00 uur.
Orders voor levering maandag 14 mei dienen uiterlijk op 9 mei voor 12:00 uur te zijn doorgegeven.

Vertrouwende u hierbij voldoende te hebben geïnformeerd.

 

15 maart 2018

Icopal Universal fiscaal voordeel


Fiscaal voordeel met Icopal Universal

De Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO) heeft ook voor 2018 de kosten van aanschaf en aanleg van de éénlaagse duurzame dakbedekking Icopal Universal met de fiscale regelingen Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige Afschrijving van Milieu Investeringen (VAMIL). Beide regelingen zijn interessant voor uw klant wanneer hij ondernemer is en gelden voor de toepassing van Icopal Universal op zowel nieuwbouw als renovatieprojecten.

Zowel het materiaal zelf als het aanbrengen van de dakbedekking is aftrekbaar. De eigenaar van een gebouw waarop Universal wordt aangebracht kan binnen 3 maanden na het geven van de opdracht een aanvraag indienen via het e-loket van RVO. Fiscaal vriendelijk investeren in milieuvriendelijke tecnieken kan met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL). In de Milieulijst 2018 (https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/milieulijst-en-energielijst/huidig-jaar/2018)  valt Icopal Universal onder de voorwaarden van éénlaags bitumineuze dakbedekking, code A 6312 (2018)

 • Met de MIA profiteert uw klant van een investeringsaftrek die hij kan verrekenen met de bruto winst en bedraagt in 2018 tot 27% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop de gebruikelijke investeringsaftrek.
 • Met de Vamil kan uw klant tot 75% van de investeringskosten in één keer afschrijven. Dat kan op een door hem zelf te bepalen tijdstip en levert een liquiditeit- en rentevoordeel op.

Meer informatie op: https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/mia-en-vamil

Download hier de PDF brochure

 

17 juli 2017

RENOLIT ALKORPLAN scoort op Deltion College!


Sport op hoog niveau

Op het nieuwe complex van het Deltion College in Zwolle is een uniek dak gerealiseerd.

Bij de ontwikkeling is gekozen om een sportveld te realiseren op het dak om zo ruimte en functie samen te brengen.

Dakdekkersbedrijf Linels uit Enschede heeft voor de waterkerende laag onder het sportveld is gekozen voor Alkorplan L PVC. Deze dakbaan heeft een verhoogde weerstand tegen micro-organismen en dus uitermate geschikt voor deze toepassing. Een mooi voorbeeld hoe een standaard dak omgezet kan worden naar een functioneel dak.

Klik hier voor de folder

30 juni 2017

Altena Groep zoekt een communicatie expert!


Vanwege de groeiende activiteiten zoeken we een communicatiemedewerker.

Doel:

het coördineren en invullen van alle media- en communicatieactiviteiten van Altena Groep en haar dochterondernemingen (www.altena-groep.nl).

Verkorte functieomschrijving:

 • Geeft invulling aan de website, zowel qua inhoud als qua vindbaarheid
 • Maakt nieuwsberichten en gaat intern achter nieuws aan
 • Helpt bij het maken en opstellen van brochures en leaflets
 • Bedenkt creatieve oplossingen om onze klanten voor onze producten te enthousiasmeren
 • Assistentie bij beursdeelnames e.d.

Kwaliteiten en capaciteiten:

 • Een creatief communicatietalent, kan goed teksten schrijven, waaronder brochureteksten, websiteteksten en SEO teksten.
 • Een grafisch talent, met kennis van Adobe Photoshop/Wordpress

De functie kan/mag in deeltijd worden vervuld. Heel veel ervaring is niet vereist.

Voor inlichtingen:

Albert Bruins Slot

06 53258585

2 juni 2017

Leadax: de 2e generatie loodvervanger nu ook bij Altena


Altena is dealer geworden van de meest duurzame versie van een alternatief voor lood: Leadax.

Leadax is de eerste loodvervanger ter wereld met dezelfde eigenschappen als traditioneel lood. Leadax heeft geen schadelijke effecten op gezondheid en milieu. Een tweede generatie loodvervanger die niet alleen lichter is in gebruik, maar ook nog eens goedkoper in aanschaf. Van spouwmuur tot aan schoorsteen, de toepassing en verwerking van Leadax is identiek aan die van Lood. Zonder compromis!

Alle voordelen van Leadax op een rij:

 • Niet loodzwaar − Leadax is lichter dan lood en daardoor gemakkelijker te hanteren.
 • Niet toxisch − Leadax is geen toxisch zwaar metaal.
 • Lange levensduur − De uitgebreide UV verouderingstesten die het product voortdurend ondergaat, onderbouwt de waterdichtheid gedurende minimaal 20 jaar.
 • Langere rollengtes − Leadax is in fors langere stroken te verkrijgen (max. 12 meter). Zo kunt u in dezelfde tijd meer afdichten met minder overlappen en gaat u efficiënter om met materiaal en tijd.
 • Duurzaam − Leadax is de eerste loodvervanger ter wereld met dezelfde eigenschappen als traditioneel lood. Leadax heeft in tegenstelling tot lood geen schadelijke effecten op gezondheid en milieu.
 • Gecertificeerd − Leadax is de eerste en enige loodvervanger ter wereld welke door KIWA is gecertificeerd en zet hiermee de standaard.
 • Diverse kleuren − Leadax is standaard in de kleur loodgrijs. Op aanvraag is het product leverbaar in zwart, dakpan-rood en afwijkende kleuren, zoals bijvoorbeeld koperkleurig.
 • Circulaire grondstof − De basisgrondstof is ongebruikt PVB restmateriaal, residu van de productie en recycling van gelaagd glas (bijvoorbeeld autoruiten).

Wilt u meer weten over Leadax of het zelf in de handen hebben, vraag het ons.

23 mei 2017

Altena start met uniek product: Wolfin


Altena is dealer geworden van een unieke dakbedekking: Wolfin. Wolfin is gemaakt van met polyester weekgemaakte polyvinylchloride (PVC-P-BV) en bevat geen weekmakers die normaal in PVC gebruikt worden. Door deze samenstelling is Wolfin damp-open en heeft het een hoge bestendigheid tegen chemicaliën, waaronder oliën en vetten, kerosine, zwavelige zuren en melkzuur. Wolfin is dus dé dakbedekking voor daken van en nabij de chemische industrie. Daarnaast is Wolfin bestand tegen micro-organismen en roodalgen.

Het damp-open karakter van Wolfin is uniek in vergelijking met andere dakbanen ( een µ van slechts 13.000). Door deze damp-openheid en de zwarte kleur is Wolfin in staat om doorweekte daken te drogen; ideaal voor renovatie dus!

Voor het aanbrengen van Wolfin dakbanen is geen open vuur nodig; hete lucht volstaat. Hiermee kunt u met Wolfin werken volgens de NEN6050.

Als alle punten op een rij gezet worden dan kan gesteld worden dat Wolfin uniek is: een damp-open weekmakervrije PVC dakbedekking die bestand is tegen chemicaliën, micro-organismen en roodalg. Wolfin wordt door Icopal geproduceerd.

Onlangs is een van de eerste projecten in Nederland door Icopal geleverd: het dichtmaken van een omgebouwde betonnen vliegtuigshelter op het vliegveld Twente; een aansprekend project.

Meer weten over dit unieke product? Neem contact met ons op via 085 – 049 5030 of info@altena-groep.nl.

11 mei 2017

ALTENA IS VERHUISD!


Afgelopen februari is Altena na 22 jaar ‘t Harde met alle bedrijven − Infra-materialen, Steenhandel en Dakspecialiteiten − ingetrokken in de nieuwbouw aan de N50 in Kampen.

Daarvoor had Altena al 400 jaar zijn huisvesting gehad naast de steenovens in de uiterwaarden van de IJssel bij Hattem. De verhuizing uit Hattem was ingegeven door twee overstromingen, de verhuizing naar Kampen is ingegeven door zichtbaarheid en ruimte

Kampen05

In Kampen beschikken we over een grote moderne showroom waar we stenen, gevelelementen, pannen, binnenwanden en innovaties tonen, alsmede over een zeer ruim magazijn voor onze (vlak-)dakproducten.

Uiteraard is het werken in een nieuw pand een verademing voor ons personeel. Hoewel het gebouw nog niet helemaal af is, voelt het nieuwe onderkomen nu al aan als een warme jas van waaruit we nog meer activiteiten kunnen ontplooien.

Kampen04

Meer zichtbaarheid hebben we gekregen doordat we pal aan de N50 gesitueerd zijn − ter hoogte van afrit 32A (de A van Altena) − op het zeer energieke industrieterrein Kampen-Noord.

Kampen03

Innovatieve Blikvanger

Dat het kantoor nog niet helemaal af is, is te zien aan de stalen kolommen die nog vrij op en naast het kantoor staan. Hier komt nog een innovatieve blikvanger waarbij robots een afbeelding in metselwerk gaan maken.

Nieuwsgierig naar die innovatie? Dan moet u nog even wachten. De Kunstacademie Artez in Zwolle is momenteel aan het nadenken over de afbeelding.

Kampen02

Kampen01