Icopal Universal fiscaal voordeel
Datum

Fiscaal voordeel met Icopal Universal 2020

De Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO) heeft ook voor 2018 de kosten van aanschaf en aanleg van de éénlaagse duurzame dakbedekking Icopal Universal met de fiscale regelingen Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige Afschrijving van Milieu Investeringen (VAMIL). Beide regelingen zijn interessant voor uw klant wanneer hij ondernemer is en gelden voor de toepassing van Icopal Universal op zowel nieuwbouw als renovatieprojecten.

Zowel het materiaal zelf als het aanbrengen van de dakbedekking is aftrekbaar. De eigenaar van een gebouw waarop Universal wordt aangebracht kan binnen 3 maanden na het geven van de opdracht een aanvraag indienen via het e-loket van RVO. Fiscaal vriendelijk investeren in milieuvriendelijke technieken kan met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL). In de Milieulijst 2020 valt Icopal Universal onder de voorwaarden van éénlaags bitumineuze dakbedekking, code A 6312 (2020)

  • Met de MIA profiteert uw klant van een investeringsaftrek die hij kan verrekenen met de bruto winst en bedraagt in 2020 tot 27% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop de gebruikelijke investeringsaftrek.
  • Met de Vamil kan uw klant tot 75% van de investeringskosten in één keer afschrijven. Dat kan op een door hem zelf te bepalen tijdstip en levert een liquiditeit- en rentevoordeel op.

Meer informatie op: https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/mia-en-vamil

Download hier uw brochure Fiscaal voordeel Universal 2020

Meer
nieuws