GROENDAKEN

Modulair systeem

Altena levert voor de invulling van positieve duurzaamheidinvloeden diverse groendak systemen: of met behulp van substraat en plantpluggen of middels cassettesystemen.

Altena innoveert ook op dit gebied. De interesse voor betere en mooiere groendaken gecombineerd met de vraag naar berging van hemelwater en toch een isolerende functie zijn de basis geweest voor een innovatie op het gebied van een modulair groendak. Een innovatie die door twee samenwerkende partijen met verschillende specialisaties is vormgegeven.

Berging, plantvariatie en isolatie

De waterbergende functie van het groendak is tweeledig: (1) het bufferen van regenwater op het dak ter verlichting van het rioleringsstelsel en (2) het houden van een watervoorraad om zodoende andere meer watervragende planten op dak een overlevingskans te bieden. Hierdoor kan iets meer variatie geboden worden bij de plantkeuze.

Met inachtneming van het afschot kan in de waterbakken met een afmeting van 80x120cm circa 5 a 6 cm water bewaard worden, oftewel circa 50 a 60 liter per m2.Wilt u meer weten over het modulaire groendak. Bel of mail ons.

Voordelen Groendak

Referenties

ONZE DUURZAME PRODUCTEN

Noxite
Noxite
skylux-iwindow-altena-dak
Daglichtproducten
Groendak-Altena-dakspecialiteiten
Groendaken
Universal-dakbedekking
Universal (POCB)