EPDM DAKBEDEKKING

DAMP- EN WATERDICHT

EPDM dakbedekking staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer en is een synthetisch rubber. Meestal worden aan het rubbermengsel extra stoffen toegevoegd om de karakteristieken te verbeteren, bijvoorbeeld roet, vulkaniseermiddelen en brandwerende stoffen. Altena Dakspecialiteiten levert EPDM in verschillende diktes (variërend van 0,75 tot 2,00 mm).

EPDM dakbedekking is een van de weinige materialen met een hoge damp- en waterdichtheid. Bij toepassing dient dus extra aandacht te worden gegeven aan de bouwfysica van de dakconstructie. Altena kan u hierover de juiste adviezen geven.

AMERIKAANS EN EUROPEES

Altena Dakspecialiteiten levert twee soorten EPDM dakbedekking: de Europese en de Amerikaanse. Het grootste verschil is te zien in de oppervlakte afwerking: Amerikaanse is glad en kan bedekt zijn met talkpoeder, de Europese heeft een textielstructuur op de boven- en onderzijde. Dit verschil ontstaat bij het produceren. In Amerika gebruiken ze talkpoeder tegen verkleven bij het vulkaniseren, in Europa gebruiken ze hiervoor textiel.

Daarnaast is er verschil in detaileringen: bij Europese kan dit met kit en lijm, bij Amerkaanse moet dit met tape en flashing.

ADVIES

Vragen? Neem contact met ons op.
Wij hebben brochures en monsters voor u klaar liggen.

ONZE EPDM DAKBEDEKKINGEN

Voorkeur 3 - RONA®TOP EPDM
Rona®top EPDM
Resitrix-epdm-altena-dak
Resitrix EPDM
Hertalan_easy_cover-altena-dak
Hertalan EPDM