VOOR WATERBERGING

GROENDAKEN

MODULAIR SYSTEEM


Altena levert voor de invulling van positieve duurzaamheidinvloeden diverse groendak systemen: of met behulp van substraat en plantpluggen of middels cassettesystemen.

Altena innoveert ook op dit gebied. De interesse voor betere en mooiere groendaken gecombineerd met de vraag naar berging van hemelwater en toch een isolerende functie zijn de basis geweest voor een innovatie op het gebied van een modulair groendak. Een innovatie die door twee samenwerkende partijen met verschillende specialisaties is vormgegeven.

BERGING, PLANTVARIATIE EN ISOLATIE


De waterbergende functie van het groendak is tweeledig: (1) het bufferen van regenwater op het dak ter verlichting van het rioleringsstelsel en (2) het houden van een watervoorraad om zodoende andere meer watervragende planten op dak een overlevingskans te bieden. Hierdoor kan iets meer variatie geboden worden bij de plantkeuze.
Met inachtneming van het afschot kan in de waterbakken met een afmeting van 80x120cm circa 5 a 6 cm water bewaard worden, oftewel circa 50 a 60 liter per m2.

ADVIES
Wilt u meer weten over het modulaire groendak. Bel of mail ons.

 • Project in Beekbergen

  Dit groendak is opgeleverd in Beekbergen, 2020. Op dit dak zijn maar liefst 1652 ReadyRoof groendak-bakjes geplaatst.

  Readyroof is een zeer kwalitatief kant-en-klaar groendak cassette met minimaal 10 soorten Sedum. Dit element is zeer compact en licht van gewicht waardoor het zeer arbeidsvriendelijk te plaatsen is op platte en hellende daken. Door zijn lage gewicht (max 60kg/m²) is de Readyroof groendak cassette toe te passen op bijna ieder dak zonder constructieve aanpassingen.

 • Project Groendak

  Ook voor kleine daken zijn deze ReadyRoof groendak bakjes ideaal.

 • Project Groendak

  Ook voor kleinere daken is groendak geschikt

Referenties

Onze Duurzame Producten